top of page

BEAUTUL REGIUNII NOASTRE

El Barco

1 km

SILVER LAKE

Navigarea pe confluența râurilor Dunărea și Pek, cu vedere spre cetatea Ram și Golubac, este pur și simplu o experiență uluitoare. Această plajă populară printre numeroșii turiști a fost vizitată de zeci de ani datorită sărbătorilor, pescuitului și a vieții de noapte bogate, care promiteau un moment de neuitat de neuitat.

3 km 

VELIKO GRADISTE

Veliko Gradište este un oraș și un oraș situat în cartierul Braničevo din estul Serbiei. Este situat pe malul drept al Dunării și pe malul stâng al râului Pek. Aici puteți petrece o vacanță liniștită și un weekend furtunos, vizitați monumente istorice și culturale sau bucurați-vă de aventură și de recreere. Aici toată lumea își poate găsi propriul paradis.

El Barco
El Barco

36 km 

PARC NAȚIONAL DJERDAP

Răspândind peste 63.000 de acri de abundență de plante și animale de valoare și frumusețe neprețuită, Parcul Național Djerdap este, de asemenea, cunoscut sub numele de Porțile de Fier ale Dunării. Cheile, caniunile, văile râurilor și peste o mie de peșteri de o frumusețe extraordinară sunt ascunse pe malul drept al râului, de la cetatea Golubac până în fortul vechi al Dianei.

24 km 

GOLUBAC FORTĂREAȚĂ

Pe pereții magnificului fortăreață Golubac, vântul "košava" rupe valurile Dunării unde râul este posibil cel mai puternic, chiar înainte de a intra în cel mai mare defileu din Europa, între munții carpați puternici. Ca o prințesă tristă, singuratică bizantină, ca o gardă veșnică vigilentă, de care nimeni nu poate intra în Cheile Djerdap (Porțile de Fier ale Dunării), faimoasa cetate Golubac sfidează secole. dar avea doar un stăpân, Dunărea, singurul care știe toate secretele sale.

El Barco
El Barco

36 km

VIMINACIUM

În ultimele trei decenii ale secolului XX, au fost explorate necropolele (înmormântările) din Viminacium și au fost descoperite peste 13.500 de morminte. O echipă interdisciplinară este implicată în explorarea orașului roman, alcătuit din experți de renume din diverse domenii.

28 km 

TUMANE MĂNĂSTIRE

A fost construită în secolul al XVI-lea și dedicată Sfântului Gabriel. Biserica din interiorul zidurilor mănăstirii a fost arsă de către turci în secolul al XVIII-lea, dar o nouă a fost construită în secolul următor. De atunci, atât biserica, cât și întreaga mănăstire au fost ruinate, arse sau deteriorate de explozivi de mai multe ori, din diferite motive. Există câteva legende despre originea mănăstirii, despre trecutul ei. Cu toate acestea, este cel mai renumit de rămășițele sfântului Zosim.

El Barco
El Barco

114 km 

LEPENSKI VIR

Un site paleolitic de pe malurile Dunării este o dovadă că cultura locală a dezvoltat relații sociale, arhitectură și artă cu mai mult de șase mii de ani în urmă. Cultura Lepenski Vir are o vechime de aproximativ 8,5 mile și este un leagăn al descoperirilor arheologice care ne-au schimbat cunoștințele despre epoca timpurie a pietrei în Europa.

bottom of page